
Lees meer
Blijf op de hoogte
Lees meer
Na een klein uurtje rijden komen we aan in Vogtsburg im Kaiserstuhl, waar Franz Keller gevestigd is. Dit wijnhuis is niet alleen een begrip in de regio, maar ook op internationaal vlak heeft het domein veel fans voor zich gewonnen. Een wijnhuis, hotel, wijnhandel, wijnimport en drie restaurants, waarvan één al sinds 1969 bekroond is met een Michelinster; niets is te gek voor de familie Keller. Vandaag de dag staan Friedrich en Fritz Keller aan het roer. Zij volgen de richtlijnen van biologische wijnbouw en zorgen ervoor dat er milieuvriendelijk wordt gewerkt. In de kelder maken ze gebruik van de zwaartekracht. Dat houdt in dat de wijn niet wordt overgepompt, maar dat door het hoogteverschil het sap naar beneden stroomt naar de volgende tank of vat. Spätburgunder (pinot noir) is het belangrijkste druivenras, maar chardonnay, weissburgunder (pinot blanc) en grauburgunder (pinot gris) zijn ook terug te vinden in de wijngaard. Het wijnhuis heeft een aantal hoog aangeschreven percelen in handen, zoals Enselberg, Eichlberg, Schlossberg en Im Leh.