
Lees meer
Blijf op de hoogte
Lees meer
Binnen 3 uur bevinden we ons al tussen de steile hellingen en wijngaarden. De Ahr staat bekend om zijn wijnen van de spätburgunder aka pinot noir. Deze regio wordt dan ook niet voor niets het spätburgunder paradijs genoemd. De wijnregio strekt zich uit over een totale lengte van 25km, niet zo groot dus.
In deze regio gaan we langs bij Julia Bertram van Bertram-Baltes, Weingut Adeneuer en Weingut Kreuzberg. We hebben de fietsen mee, dus we fietsen door en langs de prachtige wijngaarden op naar de wijn! We lunchen tussendoor bij het bekende Hohenzollern hotel, waar je vanaf het terras kan genieten van een schitterend uitzicht over het Ahr dal. Na de lunch fietsen we door naar het plaatsje Dernau waar Julia op ons staat te wachten met meer dan twaalf verschillende spätburgunders. Zo proeven we elke ronde 2 pinot’s naast elkaar, die steeds van een verschillend perceel komen. Wat ze wel gemeen hebben is dat de wijnen dezelfde vinificatiemethode hebben gehad. Bij haar wijnen zijn de verschillen tussen de diverse terrois duidelijk te proeven. Zo is de een weer fruitiger of wat boerser dan de ander. Omdat de wijnen erg in de smaak vielen hebben we afgesproken dat we de volgende dag een doos komen ophalen voordat we vertrekken richting de Mosel.
Zo zit je het ene moment nog in de Ahr en zo zit je alweer aan het water in het Mosel gebied. Hét ideale van een camper; gaan een staan waar en wanneer je maar wilt!
We doen het hier wat rustiger aan en genieten vooral van de zon en de omgeving. Wederom stappen we op de fiets, dit keer op zoek naar een lekkere plek in de zon met wijn en flammkuchen! We komen uit bij Weingut Lehnert Veit. Het heeft een schattige tuin met uitzicht op de Moezel. We gaan voor een proeverijplankje waarbij je 6 wijnen van de wijnkaart mag uitzoeken en uiteraard wordt er ook een flammkuchen besteld. De wijnen zijn niet super spannend, maar het eten en het uitzicht maken veel goed.
Verder bezoeken we nog één wijnhuis in deze regio: S.A. Prüm. Het wijnhuis wordt gerund door Raimund Prüm, de derde generatie. Hij doet dit niet alleen, ook zijn dochter Saskia en zijn vrouw dragen bij aan het succes van het wijnhuis. Volgens de website produceert en verbouwd familie Prüm al sinds 1156! We krijgen eerst een rondleiding door de kelder en de productieruimte, om aansluitend op het terras te gaan proeven. Ook hier gaan we niet weg zonder minimaal 12 wijnen te hebben geproefd.